Visita a l’Escolania de Montserrat

Aviat ens va venir a buscar el Pau, el sotsdirector de l’Escolania, que ens va començar a explicar coses súper interessant de la muntanya del riu Llobregat de l’edifici de l’Escolania…

I vinga, cap a dins, a la sala d’assaig a deixar totes les coses. I, escales amunt, escales avall, vam poder anar veient els diferents espais de l’Escolania: les habitacions dels escolans, les classes de l’escola, les classes de l’escola de música i les aules d’assaig, els espais de joc…

I així va ser que vam tornar a la sala d’assaig, doncs volíem preparar bé les dues cançons que havíem de cantar a la Basílica. Hi vam treballar una bona estona: preparant la veu, recordant el que ja sabíem, i vam tenir la sort que en Pau ens va donar algunes de les indicacions que donava als mateixos escolans, i ens va ajudar a cantar bonic i que se’ns pogués escoltar en un espai tan gran. Li vam demanar si volia ser ell mateix qui dirigís una de les cançons, i va acceptar de seguida. La Mireia ens anava acompanyant des del piano, en aquesta ocasió un piano de cua!!
I encara ens quedava una sorpresa: la compositora de les cançons que cantàvem havia vingut a escoltar-nos! Ens va explicar la història de les cançons, que les havia dedicat als seus nebots i que estava molt contenta de que les cantéssim. Fins i tot es va afegir a nosaltres mentre assajàvem!

Vam entrar a la Basílica i darrere nostre… l’Escolania! Vam escoltar atents com cantaven una Salve i el Virolai.
Van marxar i… ens vam posar a les escales disposats a cantar. Davant nostre hi havia alguns familiars que havíen pujat a veure’ns.
Ja havíem cantat! Quina il·lusió! Però no podíem dir res fins que no arribéssim a la sala d’assaig, on vam poder cridar els «visques» i les felicitacions.
En sortir ens vam fer una fotografia davant de l’escultura de l’abat Oliba, que va promoure la fundació del monestir.

Vam dinar i ens vam acomiadar de la Mare de Déu, li vam donar les gràcies pel dia i vam fer una pregària.

Quin gran dia! Quina bona experiència!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *